top of page

S.O.S. Culele din Romania

   Dacă sunteți de acord cu acest MANIFEST CULTURAL, vă rugăm să semnați petiția on-line, lansată de UAR filiala euroregională Sud-Vest Oltenia, apăsând butonul de mai jos:

 

MANIFEST CULTURAL

 

          Culele sunt, alături de biserici, dintre cele mai vechi construcţii pe pământul românesc.

          Au fost destul de multe, atâtea câte erau necesare, dar au rămas foarte puţine cu toate că ar fi fost necesare, pentru cultura noastră, toate.

          Cele care acum mai sunt, mai mult ca sigur ele doar supravieţuiesc dar, după cum arată astăzi, nu se ştie cât vor mai putea s-o facă singure.

          Noi, arhitecţii României şi oamenii de cultură din cadrul ANUC semnalăm tuturor instituţiilor României cu putere şi sarcini s-o facă (Preşedinţie, Parlament, Guvern, Ministerul Culturii şi Cultelor, ANUC) să demareze competent cât mai urgent o salvare a acestor monumente lăsate întru distrugere totală de către noii proprietari postrevoluţionari total indiferenţi de istoria României şi să purceadă la o repunere în valoare a lor, bazată pe competenţe profesionale şi nu cu intervenţii distructive, care mai apoi să intre sau să reintre într-un circuit turistic educaţional.

             

             Dragilor, ROMÂNI, alaturați-vă ideii filialei noastre euroregionale Sud-Vest Oltenia a Uniunii Arhitecților din România, de a salva aceste dovezi, încă vizibile și palpabile, ale existenței culturii noastre într-o anume perioadă din istoria zbuciumată a neamului nostru, dându-vă acceptul, prin semnarea acestei petiții on-line, pentru salvarea lor în lumina celor lecturate mai sus.
              Cu prietenie, să ajungem să le revedem cât mai curând, intr-un circuit turistic, măcar așa cum arătau prin 1970, anul celor mai frumoase fotografii existente.

 

Presedinte

arh. Popescu Pavel

COMENTARII:

bottom of page